Spring til indhold

Duo Mirabile

Duo Mirabile

Kongressen danser

5. september – tidlig morgen. Ud gennem Frederiksberg Slotsport bevæger sig et kæmpemæssig vogntog bestående af hoffolk, tjenere og officerer. I forreste vogn sidder Danmarks konge – Frederik VI. 
Året er 1814 og kong Frederik er på vej til Wien for at deltage i fredskongressen, der skal ordne Europas politiske forhold efter Napoleonskrigene.

Man kunne få den fornemmelse, at kongressen kun bestod af en lang række fester, danseballer og koncerter, da der blev brugt enorme summer på de mange forlystelser, og ødselheden blev for meget for mange.

Charles Joseph de Ligne, belgisk fyrste, østrigsk officer og diplomat skrev de berømte ord, ” le congrès danse, mais il ne marche pas” – “Kongressen danser og kommer ingen vegne”.

Fløjten og guitaren var to yderst populære instrumenter og til netop den besætning, blev der skrevet store mængder kammermusik, som bl.a. blev spillet ved nogle af kongressens mange koncerter. 

Med Frederik VI’s deltagelse i Wienerkongressen som omdrejningspunkt, spiller Duo Mirabile et unikt program med musik for fløjte og guitar. Musik, som Frederik VI kan have hørt ved koncerterne i Wien. Programmet ”Kongressen danser” indeholder værker af Mozart, Beethoven, Diabelli, Giuliani samt dansesatser af Schubert og Carulli.

Kongressen danser er koncert og historie i én oplevelse, hvor musikerne Winnie Bugge Frandsen og Lars Hedelius-Strikkertsen spiller på instrumenter fra tiden, optræder i historisk festtøj og undervejs fortæller om komponisterne, musikken, dansene samt begivenhederne ved kongressen.