Spring til indhold

Duo Tramontana

Duo Tramontana består af Winnie Bugge Frandsen, fløjte og Søren Gleerup Hansen, cembalo/orgel.

Duoen har eksisteret i mange år, og vi lagde hårdt ud med at opføre samtlige af J.S. Bachs fortryllende fløjtesonater på moderne fløjte og orgel på en koncertrække i Sct. Bendts kirke i Ringsted i 2005-2006. Vi opførte dem igen 10 år senere i Sct. Mariæ Kirke – denne gang på traversfløjte og cembalo.

Vi er glade for og inspirerede af at have flere facetter i vores samspil – og vi tilbyder derfor koncerter både med traversfløjte og cembalo samt nyere musik for fløjte og orgel.

“Uanset i hvilken tidsepoke Duo Tramontana befinder sig, så spiller de deres koncert med charme og varme”.
Bornholms Tidende

Et af omdrejningspunkterne i vores repertoire er vores koncerter med Bachs vidunderlige sonater for fløjte og cembalo. Det er udfordrende repertoire for såvel udøvere som publikum, og samtidig en uudtømmelig kilde til uforståelig fantastisk musik, som man kan lade sig hvirvle med ind i.

En anden af hjørnestenene i duoens repertoire, er dansk fløjtemusik fra Gieddes samling på Det Kgl. Bibliotek. I 2015 indspillede vi CD’en “Royal Danish Flute Music from the 18th Century” med musik af Morten Ræhs, H.O.C. Zinck, Voltmar, Zielche m.fl.

En spændende CD med god og levende musik, som hidtil har været gemt og glemt fik hermed lov at se dagens lys.

Ved disse koncerter lægger vi stor vægt på at fortælle om de farverige personer, som er repræsenteret, når vi spiller musik fra vores cd. Det er bl.a. en landsforvist komponist, en fløjtespillende og senere halshugget greve og en rigmand, som lagde sig ud med og snød hele det etablerede “musik-Europa”. Det er musikhistorie, røverhistorier og god musik i én og samme koncert.