Spring til indhold

Telemanns Pariserkvartetter

Telemann-kvartetten

Georg Philipp Telemanns 12 pariserkvartetter for tre melodiinstrumenter og continuo hører til blandt de absolutte klassikere.
De blev til i årene 1730-38, og med deres variationsrigdom og indtagende umiddelbarhed opnåede de stormende bifald, da Telemann i 1737-38 var hædersgæst i den franske hovedstad. I 1730 blev Telemann inviteret til Paris af fløjtenisten Michel Blavet, violinisten Jean-Pierre Guignon og gambisten Jean-Baptiste Forqueray, og han kom senere til at spille kvartetterne sammen med de tre musikere.

Det var ganske usædvanligt at lade tre melodiinstrumenter være ligeværdige partnere. Rent stilistisk byder kvartetterne på både tysk, fransk og italiensk musik i ét og samme udtryk, hvilket Telemann betegnede réunion des goûts. Det betyder forenet stil.

Telemann-kvartetten

I et brev omtalte Telemann kvartetterne således: “Jeg burde omtale de beundringsværdige opførelser af mine nye kvartetter, men der findes ikke ord, som kan gøre dem ret.
De vakte opmærksomhed både ved hoffet og i byen og bragte mig på ganske kort tid enslydende ros og øget anerkendelse.”

Vi tilbyder koncerter med disse 12 skønne kvartetter.
Koncerterne kan opdeles efter ønske.
Således kan vi spille alle kvartetterne på en koncertrække eller foretage et udvalg til en enkelt koncert, evt. med pause. Om det ønskes, fortæller vi gerne lidt om kvartetterne.

Telemann Kvartetten:
Winnie Bugge Frandsen, traversfløjte
Stefanie Barner, barokviolin
Hanna Thiel, gambe
Søren Gleerup Hansen, cembalo