Spring til indhold

Ensemble Geist

Ensemblet er kerneensemble i Østerbro Koncertforening og er grundlagt af fløjtenisterne Jennifer Dill og Winnie Bugge Frandsen, som begge spiller på fløjter fra den tidligste barok og frem til de almindeligt kendte tværfløjter.

De to fløjtenister har spillet sammen i utallige orkestersammenhænge i hele Danmark og Øresundsområdet gennem de seneste mange år, og har nu slået sig sammen om en fælles passion: at sætte fokus på musik for fløjter fra den tidligste klassik til langt op i romantikken.


Vi siger: ”lidt mere Kuhlau til danskerne” – med et glimt i øjet. Det er opstået fordi vi synes, at Kuhlau er en overset komponist. Ikke at han ikke er en kendt komponist, men han er ikke så anerkendt, som han fortjener at være, og det gør vi nu noget ved!


Kuhlaus fine duetter for to fløjter foldede sig ud for os som små, skinnende perler, hvor vi pludselig mærkede musikken vokse ud af instrumenterne. Vi spiller på kopier af de fløjter, som Kuhlau kendte og komponerede for. Han vidste, hvad der klingede godt og hvad der var svært på instrumentet, og fik brugt dette i sine kompositioner, så musikken for os lever på en helt ny måde. Det er den oplevelse, vi gerne vil bidrage med og dele.