Frederik VI’s Hofmusik

H.P. Møllers stemmebøger

H. P. Møllers stemmebøger er en skat fra den danske guldalder. En nodesamling som var glemt, men blev fundet på Det kgl. Bibliotek i 2014 af Toke Lund Christiansen. Nodebøgerne indeholder, udover tidens danse, den mest populære musik fra Det kgl. Teater fra 1800-tallets første tre årtier. Det er operaarier og -ouverturer, som i tiden er arrangeret for fløjte, to violiner og cello. Det var helt i tidens ånd at bruge musikken ved at arrangere orkesterværker ned til et ”mobilt ensemble”. På den måde kunne orkestermusik fylde hjemmene, og en magtfuld konge som Frederik VI kunne på én og samme tid både byde på tidens mest populære toner og byde op til dans.

”Frederik VI’s hofensemble” indspiller musikken for at bevare fløjternes klang og for at vise, hvordan det var sædvane at bruge musikken i 1800-tallet.

Releasekoncerter med “Frederik VI’s hofensemble”

Ensemblet præsenterer musik fra Cd’en ved tre releasekoncerter i smukke rammer på ”Helsingør Teater” i Den gamle By i Aarhus (opført i 1817), i ”Domhuset” på Nytorv i København (indviet i 1815) og på ”Rønne Theater” i Rønne (opført i 1823). Der vil være musik fra operaer af bl.a. Mozart, Rossini og Weber samt de danske komponister Weyse, Kunzen og Kuhlau.

Henrik Engelbrecht er konferencier og binder musikken sammen på underholdende og faglig vis med historier om den københavnske operas historie.

Koncerten spilles på originale 1800-tals fløjter, som har været en aktiv del af musiklivet i Danmark og er relevante i forhold til netop denne musik.

”Frederik VI’s hofensemble”
Foto: www.tomfrederiksen.dk

”Frederik VI’s hofensemble” består af:

Winnie Bugge Frandsen, traversfløjter

Stefanie Barner Madsen, klassisk violin

Jens Solgaard, klassisk violin

Ingrid Andersson Kjellsdotter, klassisk cello

Spillesteder og billetter

Helsingør Theater

Spillested:
Helsingør Theater – Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Århus C
Spilledag og tid: 15-09-2022 kl. 19:00
Billetter kan købes her

Handicapforhold på Helsingør Theater:
Helsingør Theater er ikke handicapvenligt. Det er derfor desværre ikke muligt at få kørestole og lignende ind i teatret.
Eventuelle kørestole skal efterlades i den moderne foyer, hvorfra kørestolsbrugeren selv må sørge for den fornødne hjælp. Der er ingen ledsagerrabat.


Domhuset

Spillested:
Domhuset, Præsidentens mødesal
Nytorv 25
1450 København K
Spilledag og tid: 16-09-2022 kl. 19:30
Billetter kan købes her


Rønne Theater

Spillested:
Rønne Theater
Teaterstræde 2
3700 Rønne
Spilledag og tid: 17-09-2022 kl. 15:00
Billetter kan købes her

Handicapforhold på Rønne Theater: Se her

Koncerten indgår i Bornholms Kulturuge.
Læs mere om Bornholms Kulturuge her